Australiska Conman arresterades för påstådda $ 1,73M Bitcoin svindel

26. August 2020 Aus Von admin

Den australiensiska conman Peter Foster har arresterats av undercover-polisen i Queensland.

Foster står inför bedrägeriavgifter med mer än 1 miljon dollar i bitcoin.

Han har utlämnats till New South Wales och nekats borgen

Den seriella australiensiska conman Peter Foster, som påstås ha nettat 1,73 miljoner dollar i stulen bitcoin genom att ge sig ut någon annan, har arresterats i Queensland, Australien.

Enligt en rapport från The Sydney Morning Herald, den 20 augusti, arresterades Mr. Foster medan han gick med sina hundar på stranden i Port Douglas, Queensland. Han toffades dramatiskt och arresterades av två detektiv som poserade som joggar.

Mekaniken för Fosters påstådda Bitcoin-brott förblir delvis oklar. Det som är uppenbart är att Foster anklagas för att ha agerat under det falska namnet Bill Dawson och bedrägeriofferet Konstantinos Stylianopoulos.

Stylianopoulos anförtrot Foster Bitcoin, som påstås avleda det till sitt eget konto. Bedrägeriet gjorde det möjligt för Foster att få tag på 1,73 miljoner australiensiska dollar (~ 1,24 miljoner US $) i bitcoin i en serie transaktioner, vissa upp till 890 000 dollar.

Som ett resultat har Foster anklagats för fem räkningar för att publicera falskt eller vilseledande material för att få en fördel, tio räkningar för att oärligt erhålla ekonomisk fördel genom bedrägeri och medvetet hantera intäkterna från brott med avsikt att dölja

Foster beskrev som en karriärkriminell och hade tidigare engagemang i en viktminskningsbedrägeri på flera miljoner dollar och har varit i och ut ur fängelse i Australien sedan mitten av 90-talet. Efter en första utfrågning rapporterades att Foster hade vägrats borgen. Målet återkommer till en domstol i Sydney den 22 oktober.